Sport
 | update 

Hier is ie dan! Mys­te­ri­eu­ze benen sie­ren de nieu­we affi­che van E3 Saxo Classic

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De wielerwedstrijd E3 Saxo Classic heeft opnieuw z’n affiche in aanloop naar de koers op 22 maart voorgesteld. En die volgt de lijn van de vorige banners: opnieuw staat een mysterieus model op de affiche. Het parcours is, op enkele kleine wijzigingen door wegenwerken na, identiek aan dat van de vorige editie.

‘Wie heeft er de goeie benen in Harelbeke’ is de slogan, en er zijn twee benen te zien, met blauwe koersschoenen met hakken. Van wie de benen zijn, is voorlopig nog een geheim. De organisatie maakt de naam van het model op de wedstrijddag zelf bekend. 

17 hellingen

De renners zelf kunnen op 22 maart maar over goeie benen beschikken, want er wacht hen een parcours van 207,6 kilometer met 17 hellingen en enkele pittige kasseizones. 

"Onze leuze 'altijd koers' blijft op deze omloop echt tot zijn recht komen. We zitten wel met enkele wegenwerken. Die situeren zich in de eerste, vlakke, honderd kilometer. De beklimming van de Eikenberg moest ook wel vervangen worden door de Ellestraat, want ook op de Eikenberg zijn er werken aan de gang. We hebben dus een nieuwe elfde helling van de dag. De rest is hetzelfde als vorig jaar, met een zinderende finale richting de Stasegemsesteenweg in Harelbeke", verklaarde organisator Johan Wastyn. 

Vorig jaar pakte Wout van Aert zijn tweede zege op rij op de Stasegemsesteenweg. Hij liet er Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar achter zich in een sprint met drie.

Davy Vercamer
Celien Tanghe
Belga