Sport

Hein Van­hae­ze­brou­ck neemt vol­gend sei­zoen geen actie­ve rol op in een voetbalclub

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Hein Vanhaezebrouck zal volgend seizoen geen trainer zijn. De zestigjarige West-Vlaming vertrekt op het einde van het seizoen als hoofdcoach bij AA Gent. "Ik zal geen actieve rol in het voetbal opnemen", gaf hij aan. Vanhaezebrouck wil in de toekomst wel nog terugkeren bij een club.

De ervaren coach, afkomstig uit Lauwe,  wil volgend seizoen meer tijd maken voor zijn familie. "Ik heb niet veel tijd gehad voor mijn familie de voorbije jaren. We zijn elke dag 's morgens weg en komen 's avonds thuis. Dan mis je toch wel wat en daar wil ik nu verandering in brengen", legde hij uit.

Analist

Vanhaezebrouck zal het voetbal wel op de voet blijven volgen. "Ik hoop bij te blijven met analysewerk. Ik kan me nu ook weer wat inwerken in het buitenlandse voetbal, want dat is toch niet evident als je tegelijkertijd coach bent in België. En ook aan mijn gezondheid wil ik werken. Ik merk toch dat ik minder fit ben als trainer dan ervoor. Daarom zal ik toch proberen om nu wat meer te wandelen en te fietsen."

Geen pensioen

Vanhaezebrouck wil wel in de toekomst opnieuw aan de slag gaan bij een club. "Ik ga nu even andere dingen doen, maar dit is geen pensioen. Ik wil nog terugkeren naar het voetbal, maar ik ga nu even andere dingen doen. Ik zal volgend seizoen geen actieve rol opnemen in een voetbalclub. Niet als trainer, niet als technisch directeur of in de omkadering van een club, niet bij een Belgische club en niet in het buitenland."

Belga
Ben Storme