Sport

Harel­be­ke houdt de drie pun­ten thuis tegen Torhout

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In tweede nationale blijft het voor gullegem, westhoek, Harelbeke strijden tegen degradatie. Torhout heeft 4 punten bonus  op Harelbeke,  maar om die kloof te behouden mocht het niet verliezen bij de Ratten.

Het duel werd een typische degradatiepartij ...nerveus, duels en dus weinig goed voetbal. Na een halfuur zonder geschiedenis zorgde de kopbal van Van Mol eindelijk voor eens wat opwinding. Beide ploegen namen gretig gebruik van de lange bal. Dat zorgde voor een match met heel wat duels en weinig kansen.

De tweede helft leek hetzelfde niveau aan te houden, maar dan raakt Vandamme de bal met de hand in de eigen zestien en zo krijgt Torhout een penalty. Tibo Andries zet zijn elfmeter om en maakt er 0-1 van. Wanneer doelman Laleman de bal lost na vrije trap, kan Dewaele het leer tegen de touwen knallen. Zo staan de bordjes weer gelijk, 1-1.

20 minuten voor affluiten is het zowaar Nfor die de 2-1 op het bord zet. De gewezen Kortrijk en Zulte Waregem speler zet Harelbeke op voorsprong. Torhout kan geen vuist meer maken en verliest zo van Harelbeke. 

 

Thibaut Desmarets