Sport

Fou­te timing kost Van­door­ne bete­re startpositie

2018-07-28 00:00:00 - Foute timing kost Vandoorne betere startpositie

Stoffel Vandoorne van McLaren start zondag vanop de zestiende plaats in de Grote Prijs Formule 1 van Hongarije.

Bij de start van de eerste kwalificatiereeks regende het plots, waardoor het spel van de bandenwissels kon beginnen. "Dat was verraderlijk. Omdat de baan snel opdroogde door de hitte van de zon was het zaak om voor slicks te kiezen. We waren in die moeilijke omstandigheden heel competitief en bleven top 10-tijden noteren", getuigde Vandoorne op de website van zijn Britse renstal.

Foute pitstop

Maar wanneer de baan in Q1 er het droogst bij lag, stond de Kortrijkzaan geparkeerd in de pitlane. Veel piloten lieten zo betere tijden optekenen, waardoor Vandoorne terugviel naar de zestiende plaats en de Q2 op zijn buik mocht schrijven. "Onze timing zat niet helemaal goed. Eén minuut voor het einde van Q1 moest ik de garagebox inrijden. Daardoor misten we dat laatste rondje op een droge ondergrond", legde de McLaren-rijder uit. "Het is jammer dat we niet door konden naar Q2, maar in deze omstandigheden moet je een beetje gokken. Dat hoort erbij."

Zondag

Op de Hungaroring is inhalen vrijwel onmogelijk en dus grijpt Vandoorne wellicht opnieuw naast WK-punten. "Ons racetempo zag er nochtans goed uit op vrijdag, maar natuurlijk is het een heel moeilijk circuit om in te halen. Voor ons mag het zondag ook regenen."

Great to be back at the Hungaroring! Focus on qualifying tomorrow! #SV2 #HungarianGP pic.twitter.com/8ISx4xyrw7

— Stoffel Vandoorne (@svandoorne) 27 juli 2018

Belga