Sport

Filou Oos­ten­de ver­liest eer­ste fina­le tegen Lei­den met 66 – 79

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Landskampioen in het basket, BC Oostende heeft de eerste finalewedstrijd van de BNXT League, dat is de Belgisch-Nederlandse basketbalcompetitie, verloren tegen de titelverdediger Leiden, met 66 -79. BCO is dus verplicht om zondagnamiddag in Leiden te winnen, zo niet is Leiden voor de tweede keer op rij de kampioen van de Lage Landen.

De Nederlandse landskampioen neemt een furieuze start. Oostende vindt geen antwoord op het intense fysieke spel van de bezoekers. Ook op de dodelijke shots van de Amerikanen bij Leiden krijgt het geen vat. De Amerikanen Collins en Hammond domineren de confrontatie bij de bezoekers en het staat 21-35.

Het is zoeken en blijven zoeken voor de kustploeg, maar naar het einde van het tweede kwart zijn er toch tekenen van heropstanding. Van der Vuurst vanop zo’n twee meter achter de driepuntslijn, 41-44. Een knappe Oostendse inhaalbeweging en zo staat Oostende amper op 3 punten bij de rust.

Best of three: Oostende moet winnen

Leiden blijft gefocust de lijnen uitzetten en in een mum van tijd kijken de jongens van coach Gjergja opnieuw tegen een tienpuntachterstand aan. Oostende moet tot op het einde achter de feiten blijven aanlopen.

De eindstand is uiteindelijk 66-79. De Nederlandse landskampioen wint overtuigend de eerste finalewedstrijd. Oostende moet zondagnamiddag in Leiden winnen, zo niet is Leiden voor de tweede keer op rij BNXT-kampioen. BCO dus met de rug tegen de muur, al hebben ze bij Oostende met zo’n situatie wel ervaring.

Redactie
Stefaan Six