Sport
 | update 

Filou Oos­ten­de een zege ver­wij­derd van der­tien­de lands­ti­tel op rij

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Filou Oostende heeft gisteren een belangrijke stap richting een 25ste  landstitel gezet. Tegen rivaal Antwerp Giants won het de derde wedstrijd in een best of five met 82-69. Oostende staat nu op 2-1 en heeft aan een zege dus genoeg voor een nieuwe landstitel. 

Oostende nam de beste start en stond na het eerste kwart 29-19 voor. Antwerp knokte deels terug in het tweede kwart voor een 49-43 ruststand. In het derde (19-14) en vierde kwart (14-12) gaf Oostende zijn voorsprong niet meer weg. Damien Jefferson blonk bij de kustploeg uit met 28 punten. Rasir Bolton scoorde veertien punten voor de Giants.

Oostende opende de finale afgelopen maandag met een zege (93-89) in de COREtec Dôme, maar Antwerp hing de bordjes woensdag met een overwinning (87-66) in de Lotto Arena op gelijke hoogte. Het team dat als eerste drie overwinningen haalt, pakt de titel. Als Oostende dus komende maandag opnieuw zegeviert in de Lotto Arena, is de titel binnen. Trekt Antwerp aan het langste eind, dan volgt een beslissend vijfde finaleduel.

De finale is een heruitgave van die van vorig seizoen. Toen veroverde Oostende zijn twaalfde landstitel op rij en 24e in totaal.

Belga
Brian Dewulf