Sport

Fed Cup komt naar Kortrijk

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Op 20 en 21 april strijdt de Belgische Fed Cup-ploeg in Kortrijk tegen Spanje om een plek in de eerste Wereldgroep. Kapitein Johan Van Herck debuteerde in februari met een thuisnederlaag tegen Frankrijk maar gelooft voluit in de kansen op het behoud.

"Toewerken naar hecht team"

"Het verlies tegen de Fransen was uiteraard een ontgoocheling. Een paar dagen later zijn we gaan samenzitten met de staf en hebben we een grondige analyse gemaakt. Een aantal zaken moet verbeteren maar wat die zijn, houden we intern. We hebben ook teruggekoppeld naar de speelsters. Zij hebben aangegeven wat volgens hun beter kan. Het was onze eerste keer samen als Fed Cup-ploeg.

Er is goed gewerkt maar uiteraard moeten we elkaar nog beter leren kennen, op en naast het terrein. Dat is logisch. Net zoals bij de Davis Cup-ploeg (die Van Herck al langer coacht, red) moeten we naar een hecht team toewerken. Ik had alvast het gevoel dat bij de meisjes een grote wil aanwezig is om ervoor te gaan", vertelde Van Herck woensdag in het stadhuis van Kortrijk, waar een eerste keer vooruit werd geblikt op de ontmoeting met Spanje.

De @FedCup komt naar @8500Kortrijk Op 20 en 21 speelt België tegen Spanje in de Lange Munte. Een kaartje kost 20 euro. @FocusWTV #Kortrijk pic.twitter.com/xyGgdCkguL

— Nicolas Staelens (@StaelensNic) March 27, 2019

Belga