Sport

FC Knok­ke vloert KV Meche­len na straf­schop­pen in de beker

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Strafschoppen moesten de beslissing brengen in het spektakelstuk tussen FC Knokke (1e amateur) en KV Mechelen (1A). Na verlengingen stond het 1-1. Doelman Goblet van Knokke pakte de eerste elfmetertrap. Alle Knokse spelers scoorden wel van op de stip: een stunt van formaat voor FC Knokke.

KV Mechelen begon dominant tegen FC Knokke, wat gezien zijn status ook normaal was. Twee keer zagen de Mechelaars voor de rust een bal van de lijn gekeerd. Maar Goblet kloppen, dat zat er niet in. Tussendoor liet ook FC Knokke zich verre van onbetuigd. Jens Naessens - ex-KV Mechelen - kreeg de beste kans.

Na de pauze kwam Knokke nog beter voor de dag. Addo trof het doelhout. De wedstrijd stond bol van de spanning, met kansen aan beide zijden, maar er werd niet gescoord.

Wel doelpunten in de verlengingen

Wat in de reguliere speeltijd niet lukte, gebeurde wel in de verlengingen. Mrbati bracht we bezoekers - dan toch - op voorsprong. Maar nog liet Knokke zich niet onbetuigd. Verdediger Van Raefelghem vloerde doelman Thoelen en sleepte strafschoppen uit de brand.

Doelman Goblet pakte meteen de eerste strafschop van Vanlerberghe. Aelterman, Bailly, Jalloh en aanvoerder Van Raefelghem scoorden voor de thuisploeg. Concinckx trapte de thuisploeg met 5-4 naar de volgende ronde. Wat een bekerstunt van Knokke!!

Bart Coopman