Sport

Esse­vee stelt ver­nieuw­de spor­tie­ve struc­tuur voor

DSC03688

De voorbije weken maakte Zulte Waregem werk van een nieuwe sportieve structuur. Sven Vandenbroeck wordt de nieuwe hoofdcoach bij Essevee en tekent een contract van onbepaalde duur. Zulte Waregem zet de komende jaren ook nog meer in op scouting, stelt een nieuwe sportieve cel voor en blijft verder investeren in de eigen Academie.

Na het mislopen van de promotie heeft het bestuur van SV Zulte Waregem een grondige analyse gemaakt en de sportieve strategie van de club herzien. De balans tussen aangetrokken profielen en eigen opgeleide spelers wordt een centrale pijler. 

Nieuwe T1

Voor het eerste elftal heeft het bestuur een specifiek profiel uitgestippeld, wat leidde tot de aanstelling van Sven Vandenbroeck als de nieuwe T1 van Essevee. “Sven beantwoordt aan onze verwachtingen van een hoofdcoach die het Belgische voetbal kent. Hij boekte eerder al solide resultaten met jonge spelers en weet een samenhorigheidsgevoel te creëren binnen een team", klinkt het vanuit het bestuur. 

Vandenbroeck gaat voor onbepaalde tijd aan de slag bij SV Zulte Waregem. “Ik weet dat er bij Essevee een grote uitdaging wacht, maar ik ben coach geworden omdat ik hou van deze adrenaline en uitdaging,” vertelt een zeer gemotiveerde Sven Vandenbroeck. “Het is nu zaak om iedereen snel te leren kennen, de voorbereiding goed aan te pakken en vervolgens iets neer te zetten voor de competitie.”

Sportieve structuur

Essevee heeft ook een nieuwe sportieve structuur geïntroduceerd. In de afgelopen seizoenen hebben jonge talenten zoals Demuynck en Labie hun stempel gedrukt op het eerste elftal nadat ze alle jeugdreeksen bij Essevee hebben doorlopen. De club wil verder bouwen op een versterkte Jeugdacademie die moet zorgen voor een nodige doorstroom naar het eerste elftal.

Het scoutingsdepartement wordt versterkt met Essevee-icoon Davy De fauw. Gezamenlijk zullen op zoek gaan naar de nodige versterkingen in elke linie om een betere balans in de spelerskern te bereiken.

Siel Vandorpe