EK-dor­pen in Ize­gem en Ouden­burg zijn klaar voor Rode Duivels-gekte

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Op een 70-tal locaties in onze provincie kan je de wedstrijden van de Rode Duivels op groot scherm volgen. Deze namiddag was het op veel plaatsen nog alle hens aan dek om alles op tijd klaar te krijgen voor vanavond. Wij gingen langs in Izegem en Oudenburg.

Vooraleer de oude drukkerij Strobbe in Izegem tegen de vlakte gaat, wordt er nog een laatste feestje gebouwd. De hoofdrol is weggelegd voor de Rode Duivels, want het leegstaande magazijn is omgetoverd tot EK-dorp.

“De EK-koorts komt traag op gang: De regulaire competitie met de play-offs duurde lang, er was de ‘bollekeskermis’ met de verkiezingen. De aandacht naar EK is nu pas gestart, dus wij zijn klaar”, vertelt Frederic Boulez van de organisatie.

Voetbalkaart
Sport

In kaart: In welke West-Vlaamse steden en gemeentes kan je het EK op groot scherm volgen?

Met dit indoor EK-dorp van bijna 2.000 vierkante meter spelen de organisatoren trouwens ook op safe gezien de slechte weersomstandigheden: regen en wind zijn hier geen spelbreker.

EK dorp Izegem

ION Arena in Izegem

8.000 euro

Ook in Oudenburg legt het bestuur van voetbalclub KWS de laatste hand aan hun EK dorp. Hier kunnen er zo’n 700 supporters de matchen van de Rode Duivels op groot scherm volgen.

“Het borrelde terug om het te doen en op een nieuwe unieke locatie, dat heeft altijd een extra vibe aan het initiatief.”

Emiel Vandewalle, organisator EK-dorp ODB

De organisatie van een EK-dorp brengt trouwens heel wat kosten met zich mee. In Brugge is er bijvoorbeeld geen EK-dorp wegens de te hoge kostprijs. In Oudenburg konden ze rekenen op een stevige bijdrage – zo’n 8.000 euro – van de lokale ondernemingen.

EK dorp Oudenburg 5
EK dorp Oudenburg 4
EK dorp Oudenburg 3
EK dorp Oudenburg 2
EK dorp Oudenburg 1
Kate Baert
Lorenzo Dejonghe
Celien Tanghe