Effi­ci­ënt Oost­kamp ver­slaat Avan­ti in heen­wed­strijd fina­le Top Divi­si­on Two

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Oostkamp vat met de beste papieren de terugwedstrijd van de finale in de Top Division Two van het mannenbasketbal aan. Thuis stond het de hele match tegen Avanti Brugge voor en hield het uiteindelijk 11 punten bonus over: 101-90. Maandag spelen beide ploegen al de beslissende terugwedstrijd in Brugge.

Al in de eerste helft draait het soepel bij de thuisploeg in het rood. Oostkamp schiet uit de startblokken en loopt uit naar een 8-0 voorsprong. Aan de rust heeft het de kloof al wat uitgediept. Halfweg staat het 56-45 in De Valkaart.

Bonus van 11 punten

Avanti vecht zich in het derde quarter nog terug tot zes punten, maar Oostkamp komt nooit echt in de problemen. De driepunters vallen vlot binnen en de score loopt snel op. Een achterstand van 19 punten weet Avanti op het einde nog te verkleinen tot 11 punten: 101-90 is de eindstand. De Bruggelingen hebben dus nog een hoop werk om de situatie in de terugwedstrijd recht te trekken. Een mogelijk voordeel is dat er weinig tijd rest om ontgoocheld te zijn, want maandag stappen de spelers al opnieuw het terrein op.

"Iedereen scoort"

"Ik denk dat wij vertrouwen hebben opgebouwd dankzij de twee matchen tegen Leuven", reageert Oostkamp-speler Joeri Vermoesen. "Op papier gaf niemand ons daar veel kans en we hebben twee sterke prestaties neergezet. Dat vertrouwen nemen we vandaag mee en de shots vallen binnen. Iedereen scoort en als we als ploeg spelen zijn we op ons best."

Thibaut Desmarets
Robbe Wets