Sport
 | update 

Eer­ste trai­ning Club Brug­ge, zon­der onder meer Maxim De Cuy­per, Hans Vana­ken en Simon Mignolet

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het Europees Kampioenschap voetbal is nog volop bezig, maar sommige ploegen zijn toch alweer begonnen aan het nieuwe seizoen. Zoals vanmorgen ook landskampioen Club Brugge, nog geen maand na het winnen van de titel.

De eerste training in Westkapelle is meteen intens. Het is een mix van de A-kern en beloften. Sterkhouders als Hans Vanaken, Simon Mignolet en Brandon Mechele zijn nog op vakantie na een slopend seizoen. "Iedereen heeft zijn rust nodig om 100 procent fit te zijn, want als je te snel begint bestaat de kans dat je in verzuring, in blessures komt", zegt trainer Nicky Hayen. 

"Het is aan ons om die eerste nederlaag zo ver mogelijk voor ons uit te schuiven"

Nicky Hayen, trainer Club Brugge

Ook Maxim De Cuyper, Andreas Skov Olsen en de Zwitserse nieuwkomer Ardon Jashari zijn niet aanwezig. Zij voetballen momenteel nog op het Europees kampioenschap. Nicky Hayen is nu hoofdcoach, nadat hij als interim onverwacht de titel pakte.

Jaar van de bevestiging

Hayen staat voor het jaar van de bevestiging. "Ik sta nooit op stoelen of banken als het goed loopt en ik kruip niet in een hoekje als het minder gaat. Je moet zorgen dat je keihard blijft werken", zegt de nieuwe trainer. "We hebben alleen nog maar gelijkgespeeld en gewonnen, die eerst nederlaag komt dichterbij. Het is aan ons om die nederlaag zo ver mogelijk voor ons uit te schuiven."

Vanaf 8 juli is Club Brugge op stage in Sint-Michielsgestel, in Nederland. Maar eerst spelen ze nog oefenmatchen tegen Knokke en AEK Athene. Ook Cercle Brugge is vanmiddag aan het seizoen gestart.

De redactie