Sport

Deer­lijk Sport over­weegt te stop­pen door nieu­we RSZ-regeling

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De nieuwe RSZ-regeling met een maximumvergoeding voor amateurvoetballers lijkt voor Deerlijk Sport het einde te worden in eerste provinciale. Het bestuur onderzoekt om volgend seizoen vrijwillig niet langer in die reeks te spelen.

Het nieuws is voor een buitenstaander opmerkelijk. Want Deerlijk Sport kent sportief een erg goed seizoen. Vorig jaar promoveerde groen-wit uit tweede provinciale en een reeks hoger gaat het erg goed. Deerlijk staat op dit moment vijfde, met 48 punten en sloeg afgelopen weekend nog titelkandidaat Boezinge uit de titelrace door met 1-4 te winnen.

RSZ-regeling doet spelers vertrekken

Maar Deerlijk Sport zit voor komend seizoen met een probleem. Voetbal Vlaanderen heeft beslist dat er een maximumvergoeding geldt, vanaf volgend seizoen, voor amateurvoetballers. Een RSZ-regeling om de strijd aan te gaan met het zwart geld. Het bestuur van Deerlijk zal die regeling ook toepassen.

Die situatie heeft ervoor gezorgd dat enkele sterkhouders van de ploeg naar andere clubs vertrekken. Hun vertrek heeft daarna ook anderen geïnspireerd want Deerlijk houdt zo plots haast geen spelers over voor volgend seizoen.

Bestuur overweegt vrijwillige degradatie

Het bestuur beslist daardoor alvast om de laatste wedstrijd, tegen Jabbeke (dat al zeker zakt) niet te spelen. En het bekijkt ook de mogelijkheid om volgend seizoen niet langer in eerste provinciale te spelen. Een volledig nieuwe ploeg vormen op niveau eerste provinciale lijkt te moeilijk. De voorzitter wil nog niet teveel commentaar geven maar wil hiermee duidelijk stellen dat Deerlijk Sport de regels wil volgen.

Als Deerlijk Sport stopt in eerste provinciale, dan gaat alle aandacht naar een nieuw team dat wordt opgericht in vierde provinciale.

Bart Coopman