Sport

Club Brug­ge en Union hou­den elkaar in even­wicht in top­per twin­tig­ste speeldag

Thiago club brugge

Foto Belga

De topper van de twintigste speeldag tussen Club Brugge en Union Sint-Gillis is dinsdagavond op een 1-1 gelijkspel geëindigd. Bij de rust stond Union 0-1 voor dankzij een rake kopbal van Gustaf Nilsson. Igor Thiago maakte in de 56e minuut gelijk vanop de penaltystip, na een fout op Hugo Vetlesen binnen de zestien.

Union beëindigde de wedstrijd nog met tien, nadat de ver uitgekomen doelman Anthony Moris diep in blessuretijd de doorgebroken Ferran Jutgla foutief afstopte. Union kon niet meer wisselen en veldspeler Cameron Puertas trok het keeperstruitje aan, maar de ultieme vrije trap van een eind buiten de zestien bracht de Bruggelingen niets meer op. 

Eerder op de dag opende Racing Genk de speeldag met 3-0 winst tegen kampioen Antwerp, ging AA Gent met 0-2 winnen bij hekkensluiter Kortrijk, hield Oud-Heverlee met 3-0 de punten thuis tegen Eupen en won Westerlo met dezelfde score van RWDM. Vandaag volgen nog duels tussen Standard en Sint-Truiden, RSC Anderlecht en Cercle Brugge en Charleroi en KV Mechelen.

Stand

Union sluit 2023 als leider af. Met 48 punten gaat het RSC Anderlecht (39), AA Gent (38), Racing Genk en Club Brugge (34), Antwerp (32), Cercle Brugge (31), Sint-Truiden (26), KV Mechelen en Standard (22), Westerlo en RWDM (21), Charleroi (18), Oud-Heverlee Leuven (16), Eupen (15) en Kortrijk (10) voor.

Belga
Ben Storme