Sport

Char­lot­te Leys neemt afscheid van het volleybal

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In het damesvolleybal speelde Charlotte Leys gisteren haar laatste wedstrijd. Leys was jarenlang kapitein en uithangbord van onze nationale vrouwenvolleybalploeg. In de stijd om een Europees ticket verloor ze gisteren met Bevo Roeselare de tweede confrontatie tegen Gent. 

Charlotte Leys heeft er een internationale volleybalcarrière opzitten om meer dan u tegen te zeggen. Leys zette haar eerste volleybalstappen in Poperinge en Vlamertinge, daarna drie jaar Asterix Kieldrecht en het buitenland, Polen en Turkije. Momenteel is ze bezig aan haar laatste seizoen bij Bevo Roeselare. 

In haar laatste match kan Bevo Roeselare nog een Europees ticket pakken, maar dan moest het winnen van Gent. Bevo start goed aan de match en haalt de eerste spannende set binnen met 30-28. 

Ook in set twee blijft het spannend, maar Gent is op het einde het sterkst en wint de set met 22-25. Daarna stoomt Gent stevig door en haalt het set drie binnen met 14-25. 

Ook in set vier haalt Roeselare zijn beste niveau niet meer en verliest het uiteindelijk met 18-25. Zo wint Gent met 1-3 en mag het volgend jaar Europa in. 

Charlotte Leys hangt zo haar schoenen aan de haak na een mooie volleybalcarrière. 

Stefaan Vanpoucke
Wout Bernaert