Sport

Brug­ge her­te­kent toe­komst van Sint-Pietersplas

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De stad Brugge heeft een masterplan klaarliggen voor het recreatiegebied Sint-Pietersplas. 

“Het resultaat is een evenwicht geworden tussen sport, recreatie en natuur op en rond de waterplas. Met dit masterplan heeft de stad nu een duidelijke en concrete ruimtelijke ontwikkelingsvisie voor dit gebied in handen”, klinkt het bij het stadsbestuur. (Lees verder onder de afbeelding)

Op lange termijn verdwijnen de parkeerplaatsen op de Blankenbergse Dijk. Die dijk wordt in ere hersteld en wordt verder uitgebouwd als landschappelijke fietsas.  Schepen voor sport Franky Demon: “Aan de zuidkant van de plas wordt een publieke zwemzone voorzien. Om zo min mogelijk wateroppervlak in te nemen wordt hiervoor een groot deel van de bestaande oever afgegraven en heringericht tot een zachtglooiende strand- en zwemzone. De zwem- en strandzone wordt afgebakend door een vlonder. (Lees verder onder de afbeelding)

Mutifunctioneel paviljoen

Op de hoek met de Sint-Pietersmolenstraat wordt een nieuw entreepaviljoen voorzien. Naast de faciliteiten voor het zwemmen (douches, toiletten, kleedruimtes en lockers) kunnen ook andere functies er een plaats krijgen zoals lokalen voor dans-/yogaruimte. (Lees verder onder de afbeelding)

Kamperen

Er komen 5 multifunctionele sportvelden en een bikepark, in samenhang met een nieuw multifunctioneel sportgebouw. Er wordt ook ruimte voorzien voor de Brugse nood op vlak van verblijfsrecreatie, nl. een camping en een kampeerautoterrein,” zegt Demon.

In bepaalde delen van het gebied worden bijvoorbeeld het geboortebos, paintball, hondenlosloopweide en een hondenzwemzone voorzien. Er worden ook nieuwe parkings voorzien.

2021-10-19 00:00:00 - Brugge hertekent toekomst van Sint-Pietersplas - stpietersdijk.jpg
2021-10-19 00:00:00 - Brugge hertekent toekomst van Sint-Pietersplas - stpieterszwem.jpg
2021-10-19 00:00:00 - Brugge hertekent toekomst van Sint-Pietersplas - stpietersonthaal.jpg
Redactie