Sport

Blin­de boog­schut­ter Ruben Van­hol­le­be­ke uit Jab­be­ke ver­lengt Euro­pe­se titel

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In de Italiaanse hoofdstad Rome heeft Ruben Vanhollebeke zijn Europese titel in de klasse VI1, voor blinde schutters, kunnen verlengen. Vanhollebeke behaalde de overwinning tegen de Cyprioot Christos Misos in de finale. 

In de kwalificaties schoot Vanhollebeke met 452 al de beste score van de zes deelnemers. In de halve finale stond hij tegenover Jordi Casellas Albiol, die hij klopte met 6-0. Ook de Cyprioot Christos Misos kon hem geen strobreed in de weg leggen. Hij verlengde zo zijn Europese titel in de klasse VI1, voor schutters die volledig blind zijn.

“Ik heb een fantastisch toernooi achter de rug”, zegt Ruben. “In de kwalificaties voelde ik me wat onzeker en naar mijn gevoel viel mijn score toch tegen. Ik legde me te veel druk op. Maar mijn tweede sessie van de kwalificaties was beduidend beter, waardoor ik toch eerste werd. Daarna had ik een geweldige wedstrijd tegen de Andorees Casellas op donderdag. Ik scoorde goed en kreeg een berg zelfvertrouwen zo hoog als de Mont Blanc. Op vrijdag voelde ik me ook sterk tijdens de finale. Toen ik met een tweede pijl een negen schoot, wist ik dat mijn coach en spotter Paul Remaut mijn statief perfect had afgesteld, wat mij vertrouwen gaf.”

Ik heb een fantastisch toernooi achter de rug.

Ruben Vanhollebeke

In de klasse VI2-3 voor slechtzienden werd Kathleen Meurrens, de partner van Ruben en vice-Europese kampioen van 2023, vierde. Ze greep dus net naast de medailles. Dat is naar haar gevoel de meest ondankbare plaats, dus was ze in eerste instantie wat ontgoocheld. 

Laurens De Jaegher