Sport

TAC ral­ly: Che­rain start als top­fa­vo­riet in Tielt

TAC Rally

Zaterdag wordt in Tielt voor de 49e keer de TAC Rally georganiseerd, dat is de tweede manche van het BRC Divisie 2, de derde als je D1 en D2 samenvoegt.

Deelnemers met een Rally2 of een RGT mogen in één D2-wedstrijd punten scoren die ze kunnen inbrengen in het D1-kampioenschap. Dat is ook meteen de reden waarom er een tiental Rally2 en zes snelle RGT's aan de start staan in Tielt. Eén van hen is Cédric Cherain (Hyundai i20 N Rally2), die eerder dit jaar de Rally van Haspengouw won.

Topfavoriet

Cherain won vorig jaar de TAC Rally, al moest hij daarvoor wachten op een beslissing van de RACB. Cherain werd immers met 10 seconden bestraft voor een jumpstart. De Waal vocht die beslissing aan en kreeg nadien gelijk waardoor hij en niet Maxime Potty de rally won. Van de zestig ingeschreven teams in Tielt is Cherain de absolute topfavoriet. Hij start met een dubbel doel: de rally winnen en de volle buit pakken in een D2-wedstrijd waardoor hij de leiding in het BK rally zou overnemen van Potty en Verstappen, die nu aan de leiding staan.

2023-04-09 00:00:00 - Maxime Potty wint (voorlopig) Tieltse TAC Rally
Sport

Maxime Potty wint (voorlopig) Tieltse TAC Rally

Concurrentie

Op het gladde en verraderlijke West-Vlaamse asfalt mag Cherain concurrentie verwachten van Niels Reynvoet (Citroën C3 Rally2) en Vincent Verschueren (Citroën C3 Rally2). Afgaande op zijn prestaties met zijn verouderde Skoda Fabia R5 is Fred Miclotte een outsider voor het podium. In RGT wordt het uitkijken naar het wederoptreden van Patrick Snijers in het BRC. Snijers bestuurt net als Monnens en Cracco een snelle Porsche.

De TAC Rally start zaterdagochtend om 09u03. De deelnemers werken in totaal drie lussen van telkens vier klassementsritten af, goed voor een totaal van 140,91 competitieve kilometers. De winnaar van de TAC Rally is zaterdagavond omstreeks 18u45 bekend.

Belga
Celien Tanghe