Sport

Ben van den Bogaart is nieu­we lei­der in WK Zijspancrossen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In het wereldkampioenschap zijspancrossen is Ben van den Bogaart uit Oostrozebeke als tweede geëindigd in de Grote Prijs van Frankrijk, de derde race van het seizoen. Van den Bogaart -een uitgeweken Nederlander- is wel de nieuwe leider in de WK-stand. Marvin Vanluchene, ook al uit Oostrozebeke moest in Frankrijk tevreden zijn met een derde plaats. Vanluchene is de regerende wereldkampioen.

Ben van den Bogaart en Koen Hermans zijn tevreden, zij eindigen dus als tweede en nemen de leidersplaats in het WK over van de Letse broers Lielbardis. Ben van den Bogaart: “ Wij hebben punten gepakt op onze naaste achtervolgers. En dat resulteert in de rode plaat. Dat betekent dat we leider zijn in het kampioenschap, dat is voor mij zelf al vijf jaar geleden.”

"We zijn leider in het kampioenschap, dat is voor mij zelf al vijf jaar geleden.”

Ben van den Bogaart

Regerend wereldkampioen Marvin Vanluchene en Glenn Janssens moeten het doen met een derde plaats in Frankrijk. Ook in de tussenstand voor het WK staan de twee derde. Marvin Vanluchene: “De andere twee waren jammer genoeg sneller. De eerste manche hele slechte start. Toen konden we goed terugkomen naar een derde plaats, zonder voorrem. Dus dat was wel goed. Maar de tweede manche hadden we opnieuw geen goeie start, maar we waren niet snel genoeg voor de eerste en tweede plaats.”

214 BB LINKS wbmotorcross
Sport

Marvin Vanluchene tweede in GP zijspanmotorcrossen Nederland

VANLUCHENE JANSSENS LR 4

Een nieuwe kans, dit weekend in Tsjechië. Een opvallende vijfde plaats is er ook nog voor Jason Van Daele uit Pittem. Hij liep twee weken geleden nog breuken aan de ribben, oogkas en het kaakbeen op. Davy Sanders uit Oudenburg is zevende.

Davy Vercamer