Sport

Bel­gi­an Cheetahs, met Oos­tend­se Ponet­te, lopen naar bron­zen plak op de 4x400m

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het Belgische estafetteteam op de 4x400 meter bij de vrouwen heeft woensdag een bronzen medaille veroverd op het EK atletiek in Rome. De Belgische vrouwen finishten in een seizoensbeste van 3:22.95. Het goud ging naar Nederland (3:22.39), voor Ierland (3:22.71).

Naomi Van den Broeck, Imke Vervaet, Cynthia Bolingo en slotloopster Helena Ponette uit Oostende liepen een hele race goed vooraan, en konden finaal Italië (3:23.40), Frankrijk (3:23.77) en Polen (3:23.91) nipt achter zich houden.

Het is voor de Belgische vrouwen de eerste medaille op een internationaal kampioenschap. Op de voorbije twee EK's (in 2018 in Berlijn en in 2022 in München) strandden ze telkens nog op een ondankbare vierde plaats. Dinsdagvoormiddag liepen de Cheetahs in hun reeks 3:25.16. Hun Belgisch record bedraagt 3:22.12.

"Dit doet heel veel plezier"

De Oostendse Helena Ponette verzette zich kranig als slotloopster en trok de derde plaats over de streep. Dat lukte haar vorige vrijdag niet in de finale van de gemengde 4x400 meter. "Dit doet heel veel plezier", pufte ze. "Het leek weer even op vrijdag. Ik had niet door dat de Poolse Europese kampioene (Natalia Kaczmarek, red.) zo dicht achter mij zat op een gegeven moment. Gelukkig maar misschien. Deze medaille geeft enorm veel vertrouwen voor de Olympische Spelen."

Belgian Cheetahs

© Belga

Weer thuis

De West-Vlaamse atleten zijn weer thuis na het succesvolle EK atletiek in Rome. Ze hebben vanmorgen een warmte ontvangst gekregen op de luchthaven van Zaventem.

Belga
Celien Tanghe