Sport

Bel­gi­an Cats moe­ten na dreun tegen VS rug rech­ten in cru­ci­aal duel tegen Senegal

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De Belgische basketvrouwen konden donderdagavond hun eerste wedstrijd op het olympische kwalificatietoernooi (OKT), waar tickets te verdienen zijn voor de Spelen van komende zomer in Parijs, na een onwaarschijnlijke thriller net niet winnen. De Belgian Cats verloren in een zinderend Sportpaleis op de buzzer tegen de Verenigde Staten met 81-79. Weinig tijd om te treuren is er niet, want vanavond (20u45) wacht het cruciale duel met Senegal.

De Cats leken op weg naar een stunt van formaat tegen Team USA, een absolute basketgrootmacht. Maar in de slotseconde liep het bij een gelijke stand mis en trok de VS aan het langste eind. Een pijnlijke ontknoping voor de troepen van bondscoach Rachid Meziane en het publiek in Antwerpen, dat elk Belgisch punt vierde alsof de olympische titel binnen was.

Boegbeeld Emma Meesseman voelde zich ondanks het verlies fier dat ze met de Cats de aanwezige fans "een mooi basketfeest" kon bezorgen.

Belangrijkste moet nog gebeuren

"Ons doel is nog steeds om naar de Olympische Spelen te gaan. Dus het belangrijkste moet nog gebeuren", doelde Meesseman op de komende wedstrijden tegen Senegal en Nigeria waarin de Cats hun olympische ticket willen grijpen. "Maar iedereen heeft echt genoten van deze wedstrijd voor dit publiek, behalve Kyara (Linskens) en Julie (Allemand)."

"Het is natuurlijk jammer. Deze wedstrijd winnen was niet het belangrijkste, maar we hebben een geweldig basketfeest geschonken aan onze fans. Het gevoel is heel positief. De sfeer gaf echt kippenvel", besloot de West-Vlaamse.

De redactie