Sport

Beker voet­bal: speel­sche­ma voor 8ste fina­les ligt vast, nog 5 West-Vlaam­se ploe­gen in de running

Croky cup

Foto Belga

Het speelschema voor de achtste finales in de Croky Cup ligt vast. Die wedstrijden worden tussen 5 en 7 december gespeeld.

Het speelschema heeft een beperkte impact op de kalender in de Jupiler Pro League. Op speeldagen 16 en 17 wisselen telkens twee matchen van tijdsslot.

Op dinsdag 5 december (20u) trappen Kortrijk en RWDM de achtste finales op gang. Een dag later staan vijf matchen op het programma: Oostende-Genk (20u), Knokke-OHL (20u), Antwerp-Charleroi (20u30), STVV-Gent (20u30) en Club Brugge-Zulte Waregem (20u45). Met Beveren-Union (20u) en Anderlecht-Standard (20u30) worden de twee laatste duels op 7 december afgewerkt. 

Invloed op Jupiler Pro League

Tegelijk is beslist de wedstrijden van speeldag 16 RWDM-Charleroi (2 ipv 3 december) en Mechelen-STVV (3 ipv 2 december) en speeldag 17 Kortrijk-Westerlo (8 ipv 9 december) en STVV-OHL (9 ipv 8 december) van kalenderpositie te wisselen. "Door de tijdssloten van deze duels om te ruilen, krijgen alle spelers tussen de wedstrijden voldoende rust in wat een intensieve eindejaarsperiode zal worden", klinkt het.

Belga
Ben Storme