Sport

BC Oos­ten­de voor­bij Meche­len naar fina­le tegen Antwerp

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Oostende heeft zich donderdag voor de finale van de nationale play-offs basket geplaatst. In het beslissende vijfde duel van zijn halve finale tegen Mechelen trok het met 82-59 aan het langste eind.

Bij de rust keek Mechelen al tegen een achterstand van dertien punten aan (39-26). In het derde kwart (23-13) kwamen daar nog tien punten bij. Alleen in het slotkwart (20-20) was Mechelen de evenknie van de titelverdediger.

Pierre-Antoine Gillet was met 17 punten topscorer van de partij. Keye van der Vuurst de Vries had met 12 punten en evenveel assists ook een groot aandeel in de zege. Voor Mechelen bood Domien Loubry met 15 punten het meeste weerwerk.

In de finale neemt Oostende het in een nieuwe best of five op tegen Antwerp, dat Limburg United in vier duels uitschakelde. De kustploeg gaat voor een 24e titel, de twaalfde op rij. Antwerp kan na 2000 een tweede keer kampioen worden. In de finale heeft Antwerp als leider na de reguliere competitie het thuisvoordeel. Het speelt op 21, 25 en eventueel 29 mei voor eigen publiek en moet op 23 en eventueel 27 mei naar de kust.

Belga