Baloi­se Ladies Tour pakt uit met geva­ri­eerd rit­ten­sche­ma: Zwe­ve­gem en Knok­ke-Heist komen aan bod

2023-01-18 00:00:00 - Baloise Ladies Tour pakt uit met gevarieerd rittenschema: Zwevegem en Knokke-Heist komen aan bod

De negende editie van de Baloise Ladies Tour wordt dit jaar verreden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juli 2023.

Net als vorig jaar geldt deze vijfdaagse voor de wereldtop in het vrouwenwielrennen als de laatste voorbereidingswedstrijd voor de ronde van Frankrijk voor vrouwen die van start gaat op zondag 23 juli 2023

Het parcours van de Baloise Ladies Tour loopt opnieuw door Nederland en België en doet drie provincies aan: Zeeland, Oost- en West-Vlaanderen. 

Zwevegem gaat op de tweede wedstrijddag door als een nieuwe start- en aankomstplaats maar heeft al een jarenlange traditie in het mannenwielrennen met de organisatie van de Grote Prijs Marcel Kint. Nu zet deze West-Vlaamse gemeente ook volop in op het vrouwenwielrennen. In de streek rond Zwevegem krijgen de rensters alvast een attractief parcours voor de wielen geschoven. De West-Vlaamse gemeente engageert zich voor een periode van drie jaar.

Zulte blijft de Baloise Ladies Tour trouw en verhuist van donderdag naar vrijdag. Reeds voor de derde keer is Zulte de start- en aankomstplaats van een etappe die opnieuw voor een deel de Vlaamse Ardennen zal aandoen. Op zaterdag staat er opnieuw een leuk tweeluik op het programma. Breskens is de nieuwe startplaats van de voormiddagrit in een grensoverschrijdende rit tussen twee kustplaatsen waarbij de aankomststreep ligt getrokken in Knokke-Heist. In de vooravond wordt in de Belgische badplaats ook een individuele tijdrit afgewerkt. De ontknoping van deze vijfdaagse volgt op zondag in Deinze.

Rittenschema Baloise Ladies Tour 2023

  • Woensdag 12 juli: proloog in Vlissingen
  • Donderdag 13 juli: Zwevegem-Zwevegem
  • Vrijdag 14 juli: Zulte-Zulte
  • Zaterdag 15 juli: Breskens-Knokke Heist en individuele tijdrit in Knokke-Heist
  • Zondag 16 juli: Deinze-Deinze
De redactie