Sport

Alpe­cin-Deceu­nin­ck stelt plan­nen voor in Hooglede-Gits

Jasper Philipsen

Alpecin-Deceuninck heeft vanmiddag in Hooglede-Gits meer uitleg gegeven over het programma van wereldkampioen Mathieu van der Poel. Hij is er dit weekend nog niet bij tijdens het openingsweekend, hij begint eraan in Milaan-San Remo. 

De absolute kopman Mathieu van der Poel traint dus nog onder de Spaanse zon, maar dat opent dan weer perspectieven voor de andere jongens. Gianni Vermeersch: "Verandert dit nu mijn rol of status in de ploeg? Nee, eigenlijk niet. Ik denk dat ik altijd de man ben die wat moet anticiperen in de wedstrijd, en zorgen dat er geen te gevaarlijke groepjes wegrijden, en anders mee zijn daarmee. Meestal werkt dat wel in mijn voordeel."

De Vlam van Ham

Vermeersch zal de boel in de gaten moeten houden voor zijn kopman, Jasper Philipsen, vorig jaar winnaar van Brugge-De Panne, en tweede in Parijs-Roubaix. De Vlam van Ham mikt nu nog hoger in het Vlaamse voorjaar. Jasper Philipsen: "Alles kan, anders moet je niet meedoen. Een koers moet altijd gereden worden. We hebben goed gewerkt, dus waarom ook niet. Dit is dat stapje hogerop wat je wil zetten. Ja, natuurlijk, als je de Omloop al kunt winnen, dan spreek je al van een geslaagd voorjaar. Zover is het zeker nog niet, maar we staan wel aan de start met een gezonde ambitie."

Vorig jaar was Philipsen 33ste in Ninove, Vermeersch 72ste. Benieuwd of ze dit jaar beter doen.

Jeroen Sap
Ben Storme