Sport

Alexan­der Doom heeft maar één doel: Olym­pi­sche medail­le pakken

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

We zijn op minder dan een maand van de start van de Olympische Spelen maar van nervositeit lijkt er bij Alexander Doom uit Roeselare geen sprake. Nochtans gaat de 400 meter loper met maar één doel naar Parijs, een medaille halen. De beste kans daarop is in ploegverband met de Belgian Tornados, maar zijn wonderjaar doet de hoop oplaaien dat ook een individuele medaille mogelijk is.

Wereldkampioen indoor, Europees kampioen outdoor, en een nieuw Belgisch record dat de vierde beste tijd van dit seizoen is. Alexander Doom heeft dit jaar de stap naar de wereldtop van de 400 meter gezet. “Er wordt wel iets verwacht rondom mij. Ik denk dat ik vooral de druk niet op mezelf moet leggen. Dat heb ik het voorbije EK goed gedaan. Het eerste doel was om te proberen die finale te halen, en dan te zien wat er mogelijk was. Ik probeer dezelfde insteek op de Spelen. Zo ver mogelijk raken individueel, en dan zien of een finale mogelijk is. Het is wel niet dat dit mijn seizoen zal maken of kraken.”

“Er wordt wel iets verwacht rondom mij. Ik denk dat ik vooral de druk niet op mezelf moet leggen.”

Alexander Doom

Begrijp hem niet verkeerd, Doom is razend ambitieus en beseft op zijn 27ste dat het nu of nooit is voor een olympische medaille. Dat kan zowel in teamverband, als individueel. Zijn 44'15"' zou in Tokyo goed geweest zijn voor brons.

"Proberen alles te lopen"

“Als ik kan, ga ik proberen alles te lopen. Zeker met de twee ploegen hebben we kans op een medaille. Dat kan je niet laten liggen op de Olympische Spelen. Ik kijk er wel naar uit om mijn steentje te kunnen bijdragen bij de twee ploegen. Een individuele finale staat ook mooi op het palmares. Dat zou zeker mooi zijn. Dat is nog niet het hoofddoel geweest dit seizoen. Ik wou mij vooral proberen te plaatsen voor Parijs. Dat is vorig jaar al gelukt. Dan hebben de twee ploegen zich relatief makkelijk kunnen plaatsen. Daar ligt de grootste kans op een medaille, en dat is uiteindelijk het doel voor mij op de Spelen. Proberen een medaille te halen, en dan zijn die twee ploegen net iets meer dan individueel. Maar zeg nooit nooit individueel.”

Voor de Spelen is er nog een stage in het Franse Talence, en een Diamond League-wedstrijd in Londen.

De redactie