Sport

4000 wie­ler­toe­ris­ten begin­nen aan hun Kuur­ne Brus­sel Kuur­ne cyclo

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Vandaag gaat het wielervoorjaar in Vlaanderen van start met Kuurne Brussel Kuurne. Morgen is het de beurt aan de elite, maar vanochtend kwamen al zo'n 4000 wielertoeristen opdagen voor de 12e editie van het KBK cyclo. 

Om 7u30 vanmorgen ging de cyclo van start. Wielerliefhebbers leggen daarbij een deel van echte parcours van Kuurne Brussel Kuurne af met de fiets. Ze konden kiezen tussen vier afstanden: van 65 km tot 130km, waarbij de hoogtemeters al oplopen tot boven de 1000 meter. Het oprijden van de bergjes zorgde voor de nodige kennis én zelfrelativering.

"Het is natuurlijk wel leuk als je kijkt naar de koers en je ziet de renners een klimmetje doen waar je zelf al eens hebt opgereden. Dan weet je al een beetje hoe dat aanvoelt en kan je de koers volgen met parcourskennis", zegt wielerliefhebber Ignace Gheysen. "Morgen zal ik ervaren hoe snel de profs rijden en hoe traag wij soms zijn. Maar dat is ook plezant"

"Morgen zal ik ervaren hoe snel de profs rijden en hoe traag wij soms zijn. Maar dat is ook plezant"

Ignace Gheysen

Onderweg krijgen de renners meermaals bevoorrading waaronder ook een portie bitterballen. Dat het wielrennen opnieuw leeft in Vlaanderenis is duidelijk te merken. "Bij ons staat Kuurne Brussel Kuurne met stip op de agenda. Mijn man die markeert dat op de kalender zodat we voor de televisie kunnen zitten", aldus liefhebber Lien Soete.

Thomas Van Poucke
Laurens De Jaegher