Sp.a stelt pro­vin­ci­a­le kies­lijs­ten voor

2018-02-09 00:00:00 - Sp.a stelt provinciale kieslijsten voor

Sp.a West-Vlaanderen heeft de kandidatenlijsten goedgekeurd voor de provincieraadsverkiezingen van oktober. Rode draad is de vernieuwing.

Provinciaal voorzitter Jurgen Vanlerberghe: “Als we spreken over vernieuwing moeten we dat ook durven doortrekken op onze lijsten. Met de steun van een aantal ervaren krachten krijgen onze nieuwe talenten alle kansen.” Na de verkiezingen zal het provinciebestuur er totaal anders uitzien. Door de interne staatshervorming daalt het aantal raadsleden van 72 naar 36. Ook het aantal kiesdistricten daalt van zeven naar drie.

Brugge 

In het district Brugge trekt Vicky Reynaert de lijst. De 32-jarige doctor in de politieke wetenschappen is sinds 2013 gemeenteraadslid in Beernem. Beroepshalve is ze waarnemend directeur EU-zaken bij de Vlaamse overheid. Op nummer twee wordt ze gevolgd door Tom Willems, 27 jaar en voorzitter van Jong-Socialisten Brugge. Op nummer drie staat Anneloor Laevens, 34 jaar en OCMW-raadslid in Oostkamp. Mathijs Goderis en Annick Lambrecht, respectievelijk gemeenteraadslid en kamerlid uit Brugge, duwen samen de lijst.

Oostende-Westhoek

In het district Oostende-Westhoek wordt de lijsttrekker Jurgen Vanlerberghe. Sinds 2007 is de 48-jarige Jurgen schepen in Poperinge. Tussen december 2011 en juni 2014 zetelde hij in het Vlaams parlement. Op de tweede plaats volgt de 28-jarige Bieke Moerman, schepen in Diksmuide. De derde plaats gaat naar Aaron Ooms uit Oostende. Nationaal voorzitter John Crombez duwt de lijst samen met Vlaams parlementslid en burgemeester van Bredene Steve Vandenberghe.

Kortrijk-Roeselare-Tielt

Het district Kortrijk-Roeselare-Tielt krijgt Simon Bekaert als lijsttrekker. Simon is 40 jaar en sinds 2013 schepen in Tielt. Op datzelfde moment startte hij ook als provincieraadslid. Beroepshalve is Simon advocaat. De 31-jarige Justine Hollevoet staat op de tweede plaats. Zij is OCMW-raadslid in Izegem en trekt er de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Maxim Veys uit Kortrijk neemt de derde plaats in. Maxim is 30 jaar en werkt op het kabinet van Kortrijks OCMW-voorzitter Philippe De Coene. Vlaams parlementslid Tine Soens, ook uit Kortrijk, duwt de lijst samen met Steve Decru, gemeenteraadslid in Avelgem.

De redactie