Partnercontent

Zil­leg­hem Folk blaast 15 kaars­jes uit!

Zilleghem folk

Wat ooit gestart is in 2009 als zot idee van 3 kameraden en een ééndaagse met 5 artiesten, is uitgegroeid tot een volwaardig driedaags folkfestival met meer dan 20 nationale en internationale groepen. Van 26 tot en met 28 juli is de historische en groene omgeving van het Kasteel van Loppem opnieuw het decor van het folkfestival.

Zowel binnen als buiten plezier en vertier

Binnen ligt de nadruk op luistermuziek en kun je een speld horen vallen. Buiten ligt er een dansvloer van 100m2, waar jong en oud zich kunnen uitleven. Of het nu een andro, een mazurka, een jig, een bourrée of iets anders is, het komt allemaal aan bod.

Uitgebreid programma

Op vrijdag start Zilleghem Folk voor de eerste keer rond de middag. Alfred & Antje den Ouden openen om 12u30 het festival met een ‘tribute to Woodie Guthrie’. Alfred mocht dit jaar, waarin het 50 jaar geleden is dat hij het Dranouter Folkfestival startte, niet ontbreken. Na Alfred & Antje komen op vrijdag verder nog Gravel Unit, Elizabeth Davidson-Blythe & Daniel Quayle, Ashels, Little Kim met full band en 100 Voltas aan de beurt. Om 23u gaan de stoelen aan de kant en sluit Broes af met een folkbal, zoals de traditie het vraagt.

Op zaterdag om 11u30 start Erik Wille de festivaldag. Phlox, Jean-Michel Veillon & Nicolas Quémener, Deira en Old Salt volgen. Kadril is de afsluiter op het buitenpodium. Het is 30 jaar geleden dat hun album ‘Nooit met Krijt’ (met o.a. Louise) uitkwam en dit vieren ze deze zomer enkel op Zilleghem Folk. Voor deze gelegenheid zijn ze opnieuw herenigd met niemand minder dan Patrick Riguelle & Hans Quaghebeur. Opnieuw sluit de dag af met een stomend folkbal, dit keer met de muzikanten van Hot Griselda.

Op zondag starten kan je vroeg uit de veren, met om 10u een folkmis in de Kerk van Loppem. Artiesten van dienst zijn Sophie Cavez & Baltazar Montanaro. Daarna gaat het onder begeleiding van de 3 Zedelgemse fanfares te voet richting Kasteel. 

Meer info over de line-up van het festival kan je hier vinden.

Tickets en info

Wie er bij wil zijn, kan alle info en tickets vinden op de website. Wees er snel bij, er worden maar 1000 bezoekers per dag toegelaten. Kom, geniet en ontdek de magie van ZIlleghem Folk!

De redactie