Count­down: 5 rede­nen waar­om Fes­ti­val Dran­ou­ter jouw hoog­te­punt van deze zomer wordt!

Jonathan Verschuere portret 137 hallo

Jonathan Verschuere

Op 2, 3 & 4 augustus vindt de 50ste editie plaats van Festival Dranouter in het charmante Heuvelland, in het diepe van West-Vlaanderen. Als een van de oudste festivals van ons land, heeft het grootste festival van West-Vlaanderen een trouwe achterban van zo'n 51.000 festivalgangers. Een keer fan, altijd fan. Ken jij het festival nog niet (zo goed)? Hier 5 redenen waarom ook jij er moet bij zijn op de jubileumeditie, op 2, 3 & 4 augustus 2024. 

1: Brihang, The Waterboys, Froukje & Willem Vermandere

Festival Dranouter is een "Festival Of New Traditions". Voor muziekliefhebbers is het festival the place to be om zowel bekende headliners aan het werk te zien als aanstormend talent te ontdekken. Op de line-up van dit jaar: Brihang, The Waterboys, Froukje, Goose, Compact Disk Dummies, Novastar+Geike, Spinvis, Suzanne Vega, Portland, Think Of One, Kommil Foo & Brussels Jazz Orchestra & nog 70 andere acts.

Het nieuwe podium De Koer - hosted by Muziekcentrum Dranouter - zorgt voor een throwback naar 1975. de eerste editie van het festival. Op de sublieme folk line-up: Tom & Aurélie, ISE, Douglas Firs, Bipolar Bows...

Ruwe runetekens en bijlen op de affiche van Festival Dranouter 2024. Onder de noemer 'Nordic Focus' vervoegen de beste folkbands uit Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland de line-up.

Jonathan Verschuere Artist 25

Jonathan Verschuere

2: Quality time met het gezin

Op het festivalterrein vind je links & rechts tal van leuke (kinder)activiteiten. Dit jaar op het programma: een concert van Kapitein Winokio, knutselsessies, de sprookachtige show Pipa Polo, de fantasierijke dans-en-zangshow 'Ik en den Theo', instrumentenateliers, kermisattractie De Spin, speelinstallaties, kinderfuiven... Wil je je kindje verluieren of voeding geven, dan kan je terecht in de Babybar (i.s.m. Borstvoeding vzw en De Kringwinkel).

Als familievriendelijk festival kost een KIDS Ticket (vanaf 2 t.e.m. 13 jaar) slechts 5 euro - ongeacht het aantal dagen en/of camping. Overnachten kan op de speciale familiecamping 'Stille Camping Zone', met tal van faciliteiten: speltoestel Gerard Den Olifant, verhaaltjes voor het slapengaan, stilte vanaf 23u & meer!

3: 8 themabars met een hoek af & 230 gerechten

Niet enkel de beste live optredens, de tientallen foodtrucks, de strakke DJ-sets en het fijne kinderprogramma maken Festival Dranouter tot een zalig festival. De themabars met hun heerlijk aanbod én randanimatie zorgen ook voor die unieke Festival Dranouter-sfeer. In samenwerking met Guinness, Kasteelbier, Jupiler, Fuze Tea, Oxfam, Leroy Breweries en St. Bernardus klink je op de terrassen van de 8 themabars op de vriendschap. Ook bij de themabars valt vanalles te beleven: een Jam Spot met bijhorende Instrumentenvestiaire, een biercontainer, DJ's, een bierprinter...

Door het uitgebreide aanbod – meer dan 230 gerechten - zit er zeker iets tussen voor jou. Ook veggie, vegan, glutenvrij... Wat dacht je van steenovengebakken pizza, zoete poffertjes, een puntzak aardbeien of een portie ribbetjes? De prijzen voor food & drink zijn trouwens zo democratisch mogelijk.

4: Animatie & "leute"

Laat je vooral verrassen op het festivalterrein door plezante straatanimatie, fanfares en randacts. De "eiige tweeling" Dave & Alistair (een eigen straattheateract van Festival Dranouter) is 'host' van de Jam Spot & Instrumentenvestiaire bij themabar 't Hommelhof. Fakkels en vuurdiabolo's doen je mond openvallen. DJ's en fanfares zorgen voor spontane danspasjes op het terrein. En voor de 50ste editie komen er ongetwijfeld extra feestjes op je pad. Party!

Jonathan Verschuere Sfeer 76

Jonathan Verschuere

5: Muziekvakantie in Heuvelland

Aan de voet van de bekende Kemmelberg in het weidse Heuvelland waan je jezelf in het buitenland. Tussen de steengoeie optredens door kan je op het prachtige festivalterrein tot adem komen in de hangmatten, bij de themabars, in de shelters... Plooistoeltjes en bolderkarren zijn welkom. Een ruime, comfortabele, (rolstoel)toegankelijke festivalweide in een adembenemend landschap krijgt alleen maar pluspunten!

Jonathan Verschuere portret 137 hallo

Jonathan Verschuere

Aftellen...

Kortom: voor muziekliefhebbers is het festival the place to be om aanstormend talent te ontdekken, studenten gaan uit hun dak op de zotste feestjes, bon vivants komen aan hun trekken bij de kleurrijke foodstanden & themabars, kinderen amuseren zich te pletter met de randanimatie en kinderacts én dankzij het toegankelijk kader genieten mensen met een beperking ook van een zorgeloze festivaldag.

In 2023 zakten zo'n 51.000 vrolijke gezichten af naar de ruime, chille festivalweide voor een ongeremd festivalweekend. Zorg er dus zeker voor dat je er ook bij bent op deze jubileumeditie, op 2, 3, 4 augustus 2024! Tickets, line-up & info kan je hier vinden.

De redactie