Nieuws
 | update 

Zwart­rij­der, ille­ga­len én ver­mis­te min­der­ja­ri­ge terug­ge­von­den tij­dens poli­tie­ac­ties aan Kort­rijks station

2023-06-17 00:00:00 - Overlastcontrole in station Kortrijk

Politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne, Lendelede) heeft afgelopen week twee gerichte overlastcontroles gehouden aan het station van Kortrijk. Een persoon werd op heterdaad betrapt op slagen en verwondingen en een vermiste minderjarige werd in het station aangetroffen.

In en rond het station werd gecontroleerd op fiets- en stepdiefstal, druggebruik en -handel, wapendracht, gauwdiefstal, vandalisme, intimidatie en illegaliteit. Er werden 47 personen betrapt op bepaalde feiten of tegengehouden voor een grondige controle.

Behalve iemand die op heterdaad betrapt werd op slagen en verwondingen werd ook een zwartrijder van de bus gehaald, twee gecontroleerde personen bleken illegaal in ons land te verblijven, een druggebruiker werd betrapt en twee gezochte personen werden aangetroffen. Er werd ook een niet-verzekerde bromfiets in beslag genomen.

Anonieme en zichtbare controles

Dinsdag werkten de politieteams volledig anoniem, op donderdag voeren ze duidelijk zichtbaar controles uit. "Beide acties verliepen vlot en zonder incidenten. Het afwisselend werken op anonieme en duidelijk zichtbare manier, ondersteund door het cameranetwerk, werpt zijn vruchten af", klinkt het bij de politiezone. "Bij het zien van politieblauw maken verdachte figuren zich al gauw uit de voeten, wat natuurlijk moeilijker is bij anonieme controles, waar zij dan wel tegen de lamp lopen."

Belga
Celien Tanghe