Nieuws

Loods met 40.000 kip­pen uit­ge­brand in Anze­gem: Vuur ver­spreid­de zich heel snel”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Anzegem is een loods met 40.000 kippen uitgebrand op een landbouwbedrijf. "Het vuur verspreidde zich razendsnel", zegt de woordvoerder van hulpverleningszone Fluvia. Aan de inwoners wordt gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden. Er is kans dat er asbest is vrijgekomen.

Het vuur is ontstaan rond 11 uur op een landbouwbedrijf in de Eegalstraat. De dikke rookpluim was kilometers ver te zien.

"De alleenstaande loods is volledig uitgebrand", zegt de woordvoerder van Fluvia. "Het ging razendsnel. We kunnen alleen nog maar nablussen. Daarvoor gebruiken we tankwagens want de aanvoer van water is op die plaats niet evident."

Bij de brand is niemand gewond geraakt.

Kans op verspreiding van asbest

Rond de brand hebben de hulpdiensten een ruime perimeter gemaakt. Aan de bewoners wordt gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden. Er is kans dat er asbest is vrijgekomen.

Drama voor eigenaar

In de brand zijn 40.000 legkippen gebleven. Uiteindelijk is de loods volledig vernield. De andere twee loodsen heeft de brandweer kunnen vrijwaren.

Voor de eigenaar is dit een drama. De brand is uitgebroken in de loods die hij net heeft gebouwd. Nadat de eierprijzen jarenlang erg laag waren, ging het de jongste tijd financieel beter, maar nu is er dus een nieuwe tegenslag.

Brand anzegem 1
Brand anzegem 2
Brand anzegem 3
Brand anzegem 4
Andy Debo
Bart Coopman