Nieuws

Zomer­koop­jes gestart, nu al gemid­deld kor­tin­gen van 30%

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Vandaag zijn de zomerkoopjes gestart. Kledingzaken hopen om een inhaalbeweging te maken, want door het slechte weer was het voorjaar een tegenvaller. De Mode Unie berekende dat de verkoop met ruim 11 procent is gedaald. Gemiddeld zijn de kortingen vandaag 30%, maar het is vooral wachten op de zon, want de zomerartikelen blijven vooralsnog in de rekken hangen.

Het was vanmiddag druk in de winkelstraten in Brugge, waar de modezaken meteen met hun kortingen uitpakken voor de koopjesperiode. Machteld Claeys, Paris Londres: “We hebben deze morgen een mooie start gemaakt, maar je kunt de start niet vergelijken met vorig jaar. Vorig jaar was dat in een weekend, dus het zal meer gespreid zijn over een hele maand, denken we.”

Hoopvol

Het voorjaar viel grotendeels in het water. De verkoop in het voorseizoen is met 11% gedaald ten opzichte van vorig jaar, door het slechte weer. Isolde Delanghe, directeur Mode Unie: “We merken dat de consument minder zin had om te shoppen. Het gemoed zit diep en ze konden natuurlijk die hoogzomerkleren niet aan doen. Maar we zijn wel heel hoopvol voor de solden. We hebben afgelopen week gezien dat het mooie weer toch echt een impuls gegeven heeft. Consumenten hebben zin om te shoppen.”

De koopjes starten bij de modehandelaars met kortingen van gemiddeld 30%. En nu is het eigenlijk rekenen op de solden om het seizoen te redden. Machteld Claeys, Paris Londres: “Ja, dat je toch nog een mooie verkoop hebt in de soldenperiode om zo een stukje van je seizoen te kunnen recupereren.”

110 BB LINKS zomerkoopjes
110 BB RECHTS zomerkoopjes
Zomerkoopjes01
Zomerkoopjes02
Stefaan Six