Nieuws

Zomer begint nu al voor hon­den in Oostende

2021-03-31 00:00:00 - Zomer begint nu al voor honden in Oostende

Vanaf vandaag zijn honden niet langer welkom op alle stranden in Oostende tussen 10 en 18 uur. In de badstad start immers de hondenzomer  en dat betekent een verstrenging van het reglement.

1 april minder leuk voor honden

Twee jaar geleden besliste Stad Oostende om viervoeters meer speelruimte te bieden. In de herfst- en wintermaanden mogen honden los op de Oostendse stranden. Op 1 april wordt het wel iets minder leuk.

Dan start de zomerregeling: om strandbezoekers niet te hinderen, zijn honden in de maanden april, mei, juni en september niet toegelaten op het strand tussen 10 en 18 uur. In de zomervakantie past Stad Oostende deze uren nog wat aan. Dan zijn honden niet toegelaten tussen 10 en 20 uur. De situatie wordt ter plaatse duidelijk gesignaleerd.

Niet storen

Eigenaars moeten hun loslopend dier wel steeds in bedwang kunnen houden en mogen andere strandbezoekers niet storen. Zo kan iedereen genieten van het strand van Oostende. Voor honden die de beperking niet aankunnen is er wel nog een oplossing. Op de volgende locaties zijn honden immers het hele jaar door welkom:

- Op de Oosteroever vanaf strandhoofd 5 tot de grens met Bredene.
- Op het Klein Strand (steeds aan de leiband).
- Op het strand vanaf de Westlaan tot de grens met Middelkerke (steeds aan de leiband).

De nieuwe regeling staat vanaf 1 april ook overal op het strand aangeduid. Op de website van de Stad Oostende is er nog meer informatie te vinden voor hondeneigenaars die netjes binnen de lijntjes willen kleuren.

Stefaan Kerger