Nieuws

Zaak Pichal’: Ieper­ling ver­oor­deeld tot acht jaar cel voor ver­krach­ting minderjarigen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft voormalig productieassistent B.D. (36) uit Ieper veroordeeld tot acht jaar cel voor beelden van seksueel kindermisbruik en voor het verkrachten van twee minderjarigen. Hij is een van de mannen die vorige zomer samen met ex-radiopresentator Sven Pichal werden opgepakt.

De bal was aan het rollen gegaan toen B.D. op 11 augustus 2023 aangifte had gedaan tegen acteur R.D.B., omdat die hem beelden van seksueel kindermisbruik had gestuurd. Een vriend van B.D. had die aangetroffen in de Telegram-app op zijn gsm en had hem aangemaand om aangifte te doen. R.D.B. vertelde de politie later dat hij samen met B.D. naar beelden van seksueel kindermisbruik had gekeken, waarna ook het informaticamateriaal van B.D. werd onderzocht.

2023-08-30 00:00:00 - Ook West-Vlaming betrokken in zaak 'Pichal'
Nieuws

Ook West-Vlaming betrokken in zaak 'Pichal'

Minderjarige acteurs misbruikt

In de gsm van de beklaagde werden veertien foto's en video's aangetroffen van baby's en jongens tot twaalf jaar oud die volgens de procureur op extreem gewelddadige manier verkracht werden door volwassen mannen. Maar daar bleef het niet bij. Tijdens het onderzoek kwam aan het licht dat B.D. ook twee minderjarige acteurs seksueel had misbruikt in zijn hoedanigheid als productieassistent bij een theatervoorstelling in Antwerpen. De jongens waren 14 en 16 jaar toen het begon.

Zeven jaar cel geëist

Het openbaar ministerie had zeven jaar cel, 16.000 euro boete en vijf jaar terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank gevorderd. B.D. had geen betwisting gevoerd over de feiten. Zijn advocaat had de rechtbank gevraagd om hem niet terug naar de gevangenis te sturen, omdat hij meer baat zou hebben bij een langdurige behandeling voor zijn problematiek.

recht justitie
Nieuws

7 jaar cel geëist tegen uitgeweken Ieperling in kindermisbruikzaak Sven Pichal

Onmiddellijke aanhouding

De rechtbank vond de feiten te ernstig voor een straf met probatie-uitstel en oordeelde dat een langdurige gevangenisstraf noodzakelijk was om de maatschappij te beschermen. Hij kreeg een jaar meer dan het openbaar ministerie had gevorderd. De rechtbank beval ook zijn onmiddellijke aanhouding gelet op het gevaar voor recidive en onttrekking.

B.D. moet de twee slachtoffers, die intussen meerderjarig zijn, en Child Focus schadevergoedingen betalen.

Belga