Nieuws

Woon­zorg­cen­trum en assis­ten­tie­wo­nin­gen in De Haan staan onder ver­hoogd toezicht

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Woonzorgcentrum Zilverduin in De Haan en de bijhorende assistentiewoningen staan onder verhoogd toezicht. Dat bevestigt het Departement Zorg. De Vlaamse overheidsdienst plaatste het woonzorgcentrum onder verhoogd toezicht na enkele negatieve inspecties.

Tijdens inspecties kwamen verschillende tekorten aan het licht die volgens het Departement Zorg te ernstig zijn om te laten passeren. In de assistentiewoningen was er bijvoorbeeld geen woonassistent en duurde het ook te lang voor er respons kwam op noodoproepen.

In het woonzorgcentrum ging het om tekorten rond medicatieveiligheid, zorghandelingen en zorgpraktijk. Ook daar bleven noodoproepen te lang onbeantwoord.

Schorsing

De uitbater moet nu een remediëringsplan opstellen waarin ze oplijsten hoe ze de tekorten zullen aanpakken en wanneer ze zaken zullen aanpassen. Daarna zullen er regelmatig inspecties plaatsvinden om te controleren of de aanpassingen structureel zijn doorgevoerd. "Pas dan kan het verhoogde toezicht worden opgeheven. Indien er geen verbeteringen plaatsvinden, kan er overgegaan worden tot de voorlopige schorsing van de erkenning", zegt Joris Moonens van het Departement Zorg.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere
Belga