Nieuws

West-Vlaan­de­ren telt meer jobs in trans­port en finan­ci­ë­le sector

2016-03-30 00:00:00 - Transportsector nog niet klaar voor kilometerheffing

Het aantal jobs in West-Vlaamse bedrijven is sneller gestegen dan elders in Vlaanderen, dit jaar al met ruim 1,7 procent. Vorig jaar liep de tewerkstelling achter op het Vlaamse gemiddelde. Vooral de diensten- en financiële sector en logistiek-transport doen het beter. Dat blijkt uit een analyse door hr-dienstverlener Acerta.

De tewerkstelling in België en Vlaanderen steeg in een jaar tijd met 1,1 procent. West-Vlaanderen doet het met een toename van 1,7 procent nog net iets beter. De provincie werkt daarmee de kleine achterstand van vorig jaar weg, toen de tewerkstelling met 1,4 procent groeide, terwijl die in Vlaanderen met 2,1 procent toenam. ​

Welke sectoren verliezen en winnen?

De bouwsector en chemie-, farma- en energiesector noteren zowel in Vlaanderen als in West-Vlaanderen een jobverlies. In de diensten- en financiële sector en logistiek-transport zit dan weer de grootste groei. Ook de metaal- en maakindustrie noteert een positieve groei, in Vlaanderen een negatieve.

Terwijl de tewerkstelling in de groensector, groot- en kleinhandel en de horeca voor Vlaanderen positieve cijfers kent, zijn die negatief in West-Vlaanderen.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere