Nieuws

Wereld­top wake­boar­ders pre­sent in Knokke-Heist

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

85 wakeboarders uit 11 verschillende landen hebben dit weekend gestreden op de Cold Water Classic in Knokke-Heist, de wereldwijde opener van het wakeboardseizoen. De wakeboarders streden voor een prijzenpot van 6.000 euro, die netjes verdeeld was tussen de vrouwen en de mannen.

De Cold Water Classic stond al twee jaar op het programma. De organisatie wil België samen met Knokke-Heist op de wakeboarding wereldkaart plaatsen, maar zowel in 2020 als 2021 kon de wedstrijd niet doorgaan door corona.

"De weergoden waren de Cold Water Classic dit weekend uiteindelijk dan toch gunstig gezind", zegt de organisatie in een persbericht.

"De winderige en ijskoude zaterdag met bijhorende hagelbuien deed de naam van deze eerste editie alle eer aan, terwijl het vooral de rukwinden waren die de extreem hoge sprongen bemoeilijkten. De  eerder zonnige en ongeveer windstille zaterdag daarentegen liet de deelnemers volledig losgaan. Zelf de doorwinterde commentator van dienst en de 6 koppige jury hadden het bij momenten moeilijk om de aaneenschakeling van spectaculaire sprongen en transities aan te kondigen of te quoteren.


Iedere rider kreeg in verschillende poules 2 beurten om het beste van zichzelf te geven via diverse airtricks en op de 20 diverse obstakels dat het Duinenwatermeer rijk is. Meteen één van de redenen om bij de top 10 cable Cableparcs ter wereld te behoren en ook het talrijk opgekomen publiek geen moment te vervelen.

De eerste rider van elke poule gaat door, de volgende riders betwisten via de “ last chance qualification” om vooralsnog door te stoten. Eén rondje is 720m lang en duurt anderhalve minuut. Het scoreboard geeft de punten weer, zodat elke rider precies weet welke risico’s hij al dan niet moet nemen, een spelletje blufpoker zolang je niet valt want dan houdt het op. En vallen gebeurde in dit geval in water van 7 graden Celsius. De enige deelnemer uit Abu Dhabi snelde alvast meteen richting Lakeside Pro Shop om een dikkere Wetsuit aan te schaffen…", zegt de organisatie.

"Van de 24 podiumplaatsen gingen er uiteindelijk 8 medailles naar onze landgenoten, waarvan 7 team Lakeside Paradise. Top podium was er bij wakeskate junior met op de eerste plaats Louis Eggerickx, gevolgd door Noah Ferson en Ike Vanleenhove, die zich als 13 jarige bij de U 18 op het podium kon hijsen.

Ken Van Accolyen (35) werd tweede bij de masters wakeboarden, Belgisch Kampioene Pauline Appelmans werd schitterend 3e open Wakeskate ladies, terwijl ze daarnaast een prachtige 2e plaats behaalde bij de open ladies wakeboard.

Ook Louis Eggerickx mocht een tweede maal het podium op vanwege een onwaarschijnlijke 3e plaats bij de wakeboard open men.

Ook Loah van Cutsem (De Spin) behaalde een tweede plaats wakeboard junior dames.
 
Wereld- en Europees Kampioen Sanne Meyer (NL) bleek onklopbaar bij de open dames, terwijl drievoudig Europees en tweemaal vice wereldkampioen Max Milde (GER) na een ijzingwekkende 2e run het pleit naar zich toetrok bij de open men, hij weerstond de druk na zijn vroege valpartij tijdens zijn eerste run."

2022-04-04 00:00:00 - Wereldtop wakeboarders present in Knokke-Heist - bordddddd.jpg
De redactie