Nieuws

Week­end lang hin­der aan op- en afrit­ten E17 en R8 in Kortrijk

Proefopstelling E17 R8 Kortrijk

Wegen en Verkeer waarschuwt voor een weekend lang hinder op het op- en afrittencomplex van de E17 en R8 in Kortrijk, net voor de rotonde waar Cowboy Henk stond. Tegen de ochtendspits van maandag zou alles wel weer normaal moeten verlopen.

Waar de Oudenaardsesteenweg met de op- en afritten van de E17 en R8 samenkomt, gebeurden in het verleden al verschillende ongevallen. Het was voor automobilisten vaak niet duidelijk of voertuigen vanaf de rotonde cowboy Henk richting E17 of richting R8 willen rijden.

Daarom kwam er eind 2021 een proefopstelling. Met gele paaltjes schrapte het Agentschap Wegen en Verkeer één van de twee rijstroken. Dat blijft nu zo. Er is maar 1 rijstrook overgebleven, vanaf de rotonde richting Kortrijk. Het verkeer vanop de E17 verleent voorrang aan fietsers en wagens op de Oudenaardsesteenweg.

2023-08-31 00:00:00 - Proefopstelling Kortrijk komt er definitief
Nieuws

Proefopstelling Kortrijk komt er definitief

Laatste fase: asfalteringswerken

In de laatste fase moeten er nog asfalteringswerken gebeuren op de Oudenaardsesteenweg (N8), in de richting van Zwevegem. Fietsers kunnen door, maar ander verkeer naar Zwevegem of de oprit naar Gent moet vanaf vanavond 19u00 een omleiding volgen.

Wegen en verkeer vermoedt dat de werken klaar zullen zijn tegen de ochtendspits van maandagochtend.

2022-10-18 00:00:00 - Meer ongevallen aan proefopstelling Oudenaardsesteenweg
Nieuws

Meer ongevallen aan proefopstelling Oudenaardsesteenweg

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse