Nieuws

Water­park Plopsaqua offi­ci­eel geo­pend in De Panne

2015-03-22 00:00:00 - Waterpark Plopsaqua officieel geopend in De Panne

Plopsa heeft er sinds vandaag een gloednieuw park bij! Plopsaqua De Panne, het allereerste waterpark binnen de internationale pretparkengroep, werd tijdens een openingsshow voorgesteld aan het grote publiek.

Tal van genodigden woonden de officiële opening bij. Onder hen waren tal van prominente bekende Vlamingen, waaronder Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts. “Plopsaqua versterkt de Kust als topbestemming waar je met het hele gezin het hele jaar door terecht kan”, aldus de heer Weyts.

Ook burgemeester van de Panne, Ann Vanheste, was van de partij om het resultaat van de samenwerking tussen de gemeente en Plopsa te vieren. Vanaf heden kunnen alle inwoners van De Panne tegen een voordelig tarief terecht voor een duik in het splinternieuwe waterpark.

Terugblik op Meli park

De show werd opgeluisterd door een liveoptreden van Wickie de Viking en Prinsessia en was trouwens live te zien op Focus & WTV. Tijdens de openingsceremonie werd eveneens teruggeblikt naar hoe het allemaal begon. Plopsaland De Panne vindt zijn oorsprong in Meli park, dat werd overgenomen door Studio 100 in 1999. Nu, meer dan 15 jaar later, heeft Plopsa met de komst van Plopsaqua 6 parken op haar teller staan. “We hebben lang uitgekeken naar dit moment”, glundert CEO Steve Van den Kerkhof. “Het resultaat overtreft mijn grootste verwachtingen en we zijn dan ook ontzettend trots op wat ons investerings- en bouwteam verwezenlijkt hebben.”

Het openingsfeest werd afgesloten met een vuurwerkspektakel. Naast tal van spectaculaire glijbanen waaronder Sky Drop, de hoogste glijbaan van België, is Plopsaqua uniek omwille van de ver doorgedreven thematisering. Centraal staat het populaire televisiefiguurtje Wickie de Viking.

”De Plopsa-parken worden traditioneel gekenmerkt door hun originele setting en dat is bij Plopsaqua niet anders.”, zegt Gert Verhulst. “We kijken met trots terug op het succesvolle parcours dat we afgelegd hebben. Plopsaqua is een mooie bekroning van het harde werk.”

Andy Debo