Nieuws

VTI Zee­brug­ge wordt eer­ste haven­school’

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het VTI van Zeebrugge noemt zich voortaan de eerste echte Havenschool van Vlaanderen.

De echte start is eigenlijk pas volgend schooljaar, maar de voorbije tijd heeft het VTI van Zeebrugge intens samenwerking met havenbedrijven, belangenverenging APZI en VOKA, voor nieuwe opleidingen op maat van havenbedrijven. 

Het is ook in de haven vaak zoeken naar geschikte werknemers, en die zoektocht wordt steeds moeilijker. Met gerichte opleidingen, specifiek over havengebonden opleidingen willen ze jongeren warm maken voor een job in de haven. Dankzij die opleidingen komen ze ook met het juiste profiel op de arbeidsmarkt.

Er komen 3 nieuwe duale opleidingen: 'polyvalent technieker havenvoertuigen’, ‘technicus hernieuwbare energie' en ‘bestuurder interne transportmiddelen'", zegt Joke Knockaert, directeur van het VTI Zeebrugge. "Daarnaast wordt de nieuwe opleiding ‘logistiek’ samen met de grote logistieke spelers uitgewerkt. Ook hier wordt gekozen om vanaf de start een stevige component werkplekleren in te bouwen. Voor de volgende jaren wordt al verder nagedacht over bijkomende opleidingen rond internationale handel, haveneconomie en defensie/welzijn.

 

2023-04-28 00:00:00 - VTI Zeebrugge wordt eerste 'havenschool' - whatsapp_image_2023-04-28_at_15.30.46.jpeg
Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse