Nieuws

Vrij­wil­li­gers res­tau­re­ren 75 jaar oude red­ding­boot Wat­son in Oostende

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Vzw Restart buigt zich al vijf jaar over de restauratie van reddingboot Watson in Oostende. Het is de bedoeling om dit historisch vaartuig opnieuw helemaal vaarklaar te maken en dat is een grote uitdaging. Het schip redde ooit mensenlevens voor onze kust en wordt nu zelf gered door de inzet van tientallen vrijwilligers.

Na vijftig jaar slaat de motor van de Watson weer aan. Een spannend moment voor de vrijwilligers van vzw Restart, die al jaren in de weer zijn om de reddingboot te redden. Het is de bedoeling om dit stukje erfgoed zijn oorspronkelijke grandeur weer te geven. Idealiter wordt de boot binnen 3 jaar opnieuw te water gelaten.

“De uitdagingen zijn groot. Je komt onderweg allerlei verrassingen tegen. Bij de restauratie van zo’n varende oldtimer is het dikwijls puzzelen hoe je de zaken moet aanpakken”, zegt een van de vrijwilligers. Voor de restauratie kan vzw Restart op een stuk subsidie rekenen als varend erfgoed. De rest wordt via sponsors, spaghetti-avonden en wafelbak bijeen gesprokkeld, klinkt het bij Danny Drooghenbroodt van vzw Restart.

Whats App Image 2024 02 17 at 14 29 08
Whats App Image 2024 02 17 at 14 29 18
Whats App Image 2024 02 17 at 14 29 35
Bernard Vanneuville

bernard.vanneuville@focus-wtv.be

Bernard Vanneuville
Laurens De Jaegher