Nieuws

Vre­des­licht ver­bindt alle Westhoekgemeenten

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Woensdag 15 december is het Vredeslicht aangekomen in Ieper vanuit Duitsland. Om dat licht verder te verspreiden in België, leggen verschillende groepen zaterdag 18 december vier trajecten af over de Westhoekgemeenten.

Deze ochtend om 8u30 vertrokken vier groepen vanuit de Lakenhallen in Ieper naar de eerste Westhoekgemeenten. Zo lopen de Lokomotiefrunners het licht naar Lo-Reninge en brengen de FLAC-leden het naar de Hoppestad. De Noord-Zuid raad wandelt met het licht naar Langemark en de leden van de Protestantse kerk van Ieper wandelen naar Zonnebeke.

Bij aankomst in de volgende steden, vertrekken andere groepen met het licht naar de volgende gemeenten van het traject. De laatste haltes zijn Kemmel,  De Panne, Koksijde en Nieuwpoort. Zo zal tegen de avond in alle 18 Westhoekgemeenten het Vredeslicht branden. Daarbij zijn de gemeenten ook op een positieve manier met elkaar verbonden.

Vredeslicht voor iedereen in Ieper

Op zaterdag 18 en zondag 19 december kan je tussen 10 uur en 17 uur het Vredeslicht ophalen bij de dienst Toerisme op de Grote Markt. Daarnaast kan je er een transportkaars kopen. Wie wil kan ook een eigen kaars, lantaarn gebruiken om het Vredeslicht thuis te delen met het gezin en de buren. 

 

 

Redactie