Nieuws

Voor­lo­pig toch geen inleef­pe­ri­o­de’ bij Brug­se paters Karmelieten

Karmelieten

Het bijzondere introductieprogramma Come & See bij de paters Karmelieten in Brugge gaat voorlopig niet door. Bij die introductie krijgen geïnteresseerden om tijdelijk binnen te treden. Deelnemers krijgen de kans om drie maanden mee te lopen en het leven binnen de kloostermuren te leren kennen.

"Er was de nodige belangstelling," zeggen de paters, "maar het lukt de betrokkenen niet om verschillende redenen om zich vrij te maken."

"We zullen de komende tijd onderzoeken of een individueel programma mogelijk is voor de deelnemers, en of er over enige tijd een nieuw aanbod komt van Come&See.

Karmelieten
Nieuws

Ga eens op stage bij de Karmelieten: Brugse paters zwaaien de deuren open

Met nog maar negen broeders leven de Karmelieten samen in het klooster in Brugge, al is er plaats voor meer mensen. Daarom konden celibataire mannen tussen 18 en 40 jaar er drie maanden proefdraaien om te weten of het kloosterleven iets voor hen is. Drie mensen toonden interesse.

Het programma heet "Come and See" en richt zich vooral op buitenlanders. Daarom was er nu zelfs een campagnevideo in het Engels. Vorig jaar organiseerden de Karmelieten de ‘stage’ al een keer, met succes. Twee deelnemers van toen zijn ondertussen novice.

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse