Nieuws

Vlaams Belang voert actie in De Pan­ne tegen komst Frans windmolenpark

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In De Panne heeft de partij Vlaams Belang actie gevoerd tegen de komst van een Frans windturbinepark. Volgens de partij is er te weinig overleg met Frankrijk en worden Vlaamse belangen ernstig bedreigd. Ook een kleine delegatie van het radicaal rechtse Rassemblement National, zeg maar de Franse zusterpartij, kwam langs.

“We willen dat het offshorepark minstens vijf kilometer verder in zee wordt gebouwd en zetten de bezwaren kracht bij door deze actie”, aldus Kurt Ravyts, Vlaams Belang-Kamerlid en energiespecialist. "Dit park zal een aantal Vlaamse belangen in het gedrang brengen. Zo is er de historische scheepvaartroute voor de haven van Oostende met het Verenigd Koninkrijk en de natuurbedreiging voor het mariene natuurreservaat De Vlaamse Banken. De visuele vervuiling hier op de dijk in De Panne is trouwens ook niet te onderschatten, net zoals de invloed op de Search- and Rescue-activiteiten vanuit Koksijde."

Dit park zal een aantal Vlaamse belangen in het gedrang brengen.

Kurt Ravyts, Kamerlid Vlaams Belang

Op de actie was ook een delegatie van het Franse Rassemblement National uit regio Duinkerke aanwezig. Zij delen dezelfde bezorgdheden. Eerder hebben ook de federale en Vlaamse overheid en een aantal
kustburgemeesters al bezwaren geuit. De Franse overheid pleegde naar eigen zeggen onvoldoende overleg over de inplanting. Het Vlaams Belang wil op deze manier nog eens proberen.

Stefaan Kerger
Laurens De Jaegher

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.