Nieuws

Vis­kok van het Jaar: Bap­tis­te van res­tau­rant Lin’eau in Wielsbeke

2022-11-22 00:00:00 - Viskok van het Jaar: Baptiste van restaurant Lin'eau in Wielsbeke

Baptiste Tieberghien van restaurant Lin'eau in Wielsbeke mag zich bekronen tot Viskok van het Jaar. Samen met vier andere finalisten probeerde hij de jury te overtuigen met een origineel gerecht met de Vis van het Jaar: de grijze garnaal.

Elk jaar verkiest VLAM in overleg met de Vlaamse visserijsector een Vis van het Jaar, waarrond dan extra activiteiten worden georganiseerd. Bedoeling is een nog ondergewaardeerde soort bekender te maken bij consumenten en foodprofessionals.

De Nationale Horecawedstrijd is een vast onderdeel van de campagne ‘Vis van het Jaar’ en vond al voor de 33ste keer plaats.

Handgepelde grijze garnalen

De vakjury maakte een voorselectie uit de ingestuurde recepten. Vijf finalisten werden geselecteerd en maakten op 21 november live in de demonstratiekeukens van Horeca Expo hun gerecht klaar en streden voor de titel van ‘Viskok van het Jaar 2023’.

Baptiste Tieberghien uit Wielsbeke won met een kaviaar van de Noordzee, handgepelde grijze garnalen, knolselder en karnemelk ‘Baliehof’. Ook Jérome Olivier van Vonk Gastrobar in Kachtem, bij Izegem zat in de finale. .)

De winnaar van de wedstrijd ging naar huis met een trofee van kunstenaar Marc Vanhecke, een diploma, een cheque ter waarde van 750 euro en een dinerkaart voor twee personen bij restaurant Hof van Cleve in Kruisem.

Lees ook:

2022-11-22 00:00:00 - Viskok van het Jaar: Baptiste van restaurant Lin'eau in Wielsbeke - trofee.png
Redactie