Nieuws

Vijf jaar cel voor dode­lij­ke straat­ra­ce op E40 in Beernem

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De Brugse politierechtbank heeft een Britse twintiger veroordeeld tot vijf jaar effectieve gevangenisstraf voor een dodelijk verkeersongeval, in 2022. Een passagier van de Brit kwam tijdens een straatrace op de E40 in Beernem om het leven.

Het ongeval gebeurde op 8 december 2022 op de E40 in de richting van Brussel. Ter hoogte van Beernem verloor een toen 21-jarige Brit de controle over het stuur. Zijn rode BMW belandde in de gracht en werd terug op de snelweg gekatapulteerd.

Een Britse passagier van 23 droeg geen gordel, waardoor hij uit het voertuig werd geslingerd. Voor de jonge Brit kwam alle hulp te laat.

2022-12-08 00:00:00 - E40 in Beernem versperd na dodelijk ongeval
Nieuws

E40 in Beernem versperd na dodelijk ongeval

200 km/uur

Het onderzoek wees uit dat niet alleen de BMW, maar ook een Porsche snelheden tot 200 kilometer per uur haalden. Volgens getuigen waren ze al zeker tien minuten aan het racen. De voertuigen haalden elkaar meermaals in, maar het ging mis toen de BMW langs rechts wilde inhalen.

Bovendien bleek de bestuurder van de BMW onder invloed te zijn van cannabis. Zijn rijbewijs was kort voor de feiten in zijn thuisland al ingetrokken.

Het openbaar ministerie eiste vijf jaar effectieve gevangenisstraf en vijf jaar rijverbod voor de Brit, die verstek liet gaan. Voor de bestuurder van de Porsche werd drie jaar cel en drie jaar rijverbod gevorderd. De 36-jarige man uit Zedelgem gaf toe dat hij te hard reed, maar ontkende dat er sprake was van een straatrace.

De politierechter veroordeelde de Britse bestuurder uiteindelijk tot vijf jaar effectieve gevangenisstraf, vijf jaar rijverbod en 16.000 euro boete. Zijn onmiddellijke aanhouding werd bevolen. De andere beklaagde kreeg 4.000 euro boete, een jaar rijverbod en twee jaar gevangenisstraf, waarvan de helft met uitstel.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere
Belga