Nieuws

Ver­nieuw­de en ver­leng­de kaai­muur in Harel­be­ke in gebruik genomen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De Vlaamse Waterweg en DEVAGRO hebben de vernieuwde en verlengde kaaimuur langs het kanaal Bossuit-Kortrijk in Harelbeke officieel in gebruik genomen. De muur is nu 270 meter lang. Ook de kaaiplateaus zijn verbreed om makkelijker te kunnen laden en lossen.

Niet enkel de bestaande kade van DEVAGRO werd verstevigd en verlengd. Er werd ook een openbare kaaimuur aangelegd. De samenwerking tussen de overheid en een private partner moet meer bedrijven aan het water de mogelijkheid bieden om gebruik te maken van de binnenvaart. Openbare kades geven bedrijven die iets verder van het water liggen de mogelijkheid om ook de binnenvaart te gebruiken.

Loskade1
Loskade2
Loskade3

“Steeds meer ondernemingen geloven in de toekomst van de binnenvaart", vertelt Chris Danckaerts, gedelegeerd bestuurder van De Vlaamse Waterweg nv: “Daarom slaan overheid en privé de handen in elkaar. 135 bedrijven hebben samen met ons al geïnvesteerd in de bouw van kaaimuren zoals deze kade hier in Harelbeke. De Vlaamse Waterweg ambieert met deze investeringen een gestage groei van het aandeel dat de binnenvaart dat de Vlaamse wegen en de lokale kernen en bewoners ademruimte geeft.”

Belga
Ben Storme

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.