Nieuws

Ver­kie­zin­gen juni 2024: N‑VA maakt meer namen bekend

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

N-VA West-Vlaanderen is rond met de lijstvorming voor de komende verkiezing. Kopmannen Jean-Marie Dedecker voor de Kamer en Sander Loones voor het Vlaams Parlement waren al bekend. Nu is er de top 3. Dat kamerlid Björn Anseeuw afscheid neemt, zorgt voor nieuwe namen. 


Sander Loones, N-VA: "Jean-Marie Dedecker zal de Kamerlijst trekken. Maaike Devreese uit Brugge komt op de tweede plaats, Axel Ronse uit Kortrijk de derde plaats en Charlotte Verkeyn uit Oostende op de vierde plaats. Voor het Vlaams parlement, ik word kandidaat Vlaams parlementslid. Voor de tweede plaats willen we een sterke stem geven aan het hinterland. Daar kijken we naar Eva Ryde, momenteel schepen in Ieper. En de top 3 wordt vervolledigd met Bert Maertens, vandaag parlementslid, maar ook burgemeester in Izegem.

Maaike de vreese en axel ronse

Maaike De Vreese en Axel Ronse

Ook in Oostende zorgt het wegvallen van Anseeuw voor een herschikking van de pikorde. De twee huidige N-VA schepenen, Charlotte Verkeyn en Maxim Donck, trekken in duo naar de lokale kiezer. Charlotte Verkeyn: "Met twee 34-jarigen die de lijst gaan trekken en het beste van zichzelf willen geven, denk ik echt dat we een nieuwe wind kunnen doen waaien. Maar 34 betekent niet: geen ervaring. We zijn 5 jaar schepen en al 11 jaar gemeenteraadslid in Oostende."

N-VA Oostende stapt als lid van de huidige coalitie afzonderlijk naar de Oostendse kiezer. Coalitiepartners Open VLD , Groen en CD&V gokken dat ze sterker zijn, samen met hun kartel 'Trots op Oostende'.

Ben Storme