Nieuws
 | update 

Ver­dach­te van moord zon­der motief in Tielt toe­re­ke­nings­vat­baar vol­gens deskundigen

2021-12-10 00:00:00 - Verdachte moord Leander Quintyn blijft aangehouden

In het onderzoek naar de moord op Leander Quintyn in Tielt hebben de gerechtspsychiaters vastgesteld dat de verdachte wel degelijk toerekeningsvatbaar zou zijn. Dat bevestigt zijn advocaat. 

De hulpdiensten werden op zaterdag 6 maart 2021 rond 22.50 uur opgeroepen voor een steekpartij op de openbare weg in het centrum van Tielt. Leander Quintyn (32) werd even later zwaargewond aangetroffen in de Felix D'Hoopstraat. De dertiger werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij aan zijn verwondingen bezweek. Het Brugse parket vorderde een onderzoeksrechter voor moord, maar in eerste instantie konden geen verdachten gearresteerd worden.

2021-03-07 00:00:00 - Man (33) doodgestoken in Tielt: parket zoekt dader
Nieuws

Man (33) doodgestoken in Tielt: parket zoekt dader

Onduidelijk motief

Het onderzoek kende een doorbraak toen op 26 april 2021 een verdachte werd opgepakt. Jarod D. werd de volgende dag voorgeleid en aangehouden door de onderzoeksrechter. Tegenover de speurders legde de jongeman bekentenissen af, maar zijn motief blijft onduidelijk. Slachtoffer en dader kenden elkaar immers helemaal niet. Volgens de verdediging zouden de twee op het moment van de feiten ook niets gezegd hebben.

2021-04-29 00:00:00 - Jongeman (19) bekent moord: 'Wou weten hoe het voelt, iemand neersteken'
Nieuws

Jongeman (19) bekent moord: 'Wou weten hoe het voelt, iemand neersteken'

Toerekeningsvatbaar

Tot ergernis van de verdediging was het lang wachten op de bevindingen van de gerechtspsychiaters. Uit het voorverslag van de deskundigen blijkt volgens meester Randall Huysentruyt nu dat zijn cliënt niet aan een geestesstoornis zou lijden. Dat betekent dat Jarod D. toerekeningsvatbaar is. De partijen krijgen wel nog de kans om opmerkingen op het verslag te formuleren. Daarna zou de zaak relatief snel naar het hof van assisen verwezen kunnen worden.

Belga